Cauta
Impachetarea pranzului

In timpul grabei de dimineata incercam sa pregatim micul dejun si in acelasi timp sa impachetam un pranz sanatos pentru copii...Citeste tot

Rosiile inceputului de toamna

A sosit acea perioada speciala din an cand rosiile se gasesc peste tot, pe standurile din piata si pe meniurile tuturor restaurantelor...Citeste tot

Despre compoturi

Fructele de vara se pot transforma in compoturi delicioase pe care le veti savura cu placere nu doar in zilele toride, ci si in lunile de iarna...Citeste tot

Despre condimente

Nu doar controlul asupra metalelor pretioase a reprezentat motorul din spatele globalizarii economice. Un alt produs cu istoric similar asteapta in sticle si pachete mici pe rafturile magazinelor: condimentele....Citeste tot

Uleiul pentru gatit

Contrar parerilor formate in ultima perioada in randul celor care vor un stil de viata sanatos, nu toate grasimile sunt daunatoare sanatatii. Multe grasimi sunt de fapt necesare pentru pastrarea...Citeste tot

Despre marinare

Cele trei componente majore ale unei marinate sunt reprezentate de acizi, ulei, si condimente. Acestea servesc la fragezirea...Citeste tot

10 sfaturi pentru prepararea muraturilor

A sosit sezonul muraturilor de vara! Pentru incepatori in ale muratului si chiar pentru cei experimentati, urmatoarele sfaturi ofera...Citeste tot

Depozitarea adecvata a alimentelor

Foarte multa lume arunca mancare zilnic datorita alterarii acesteia, iar acest lucru este foarte scump si risipitor...Citeste tot

Gemuri, dulceturi si jeleuri

In general, dulceturile sunt produse prin fierberea fructelor impreuna cu apa si zahar. Proportia dintre fruct si zahar depinde in...Citeste tot

Pastrarea alimentelor - scurt istoric

Un fapt interesant din istoria prezervarii alimentelor este faptul ca a fost practicata in continuu in mai toata istoria omului...Citeste tot

Ce este Bisfenol A (BPA)

Bisfenol A sau BPA, este un compus organic, descoperit in anul 1891 de catre chimistul rus Alexandr Dianin, folosit in fabricarea...Citeste tot

Vase bucatarie

Daca ati fost vreodata sa cumparati tigai, oale si cratite, atunci stiti ca poate fi un proces frustrant. Este usor sa te pierzi in...Citeste tot

Teflon vs Ceramic

Exista o dezbatere ampla cu referire la tipurile de de invelis nonaderent al tigailor care exista in acest moment pe piata...Citeste tot

Congelarea alimentelor

Inghetarea mancarii nu aduce o imbunatarire a aromei sau texturii acesteia, insa daca este realizata corect va prezerva majoritatea calitatii produsului proaspat...Citeste tot

Despre ceaiuri

Planta de ceai este originara din partea de sud-est a Asiei, iar prima utilizare a plantei pentru crearea ceaiurilor provine din China, in provincia Yunnan, in urma cu... Citeste tot

Cutitele ceramice

Cutitele ceramice sunt o inovatie moderna. Acestea sunt cutite a caror lama este fabricata din material ceramic, de obicei un material bazat pe dioxidul de zirconiu ... Citeste tot

Decantarea vinului

Decantarea reprezinta procedeul de separare a depunerilor ce se formeaza in sticlele de vin. Inainte ca tehnologia moderna sa permita o filtrare aproape perfecta a vinului era normal ca vinul turnat direct din butoi ... Citeste tot

Piperul

Piperul este originar din padurile musonice din India. Din acest motiv clima din regiunea pacifica este cea mai potrivita pentru cultivarea lui. Cei mai mari cultivatori de piper sunt ... Citeste tot

Biftecul tartar

Biftecul tartar este un preparat pe baza de carne cruda de vita, tocata marunt, care poate fi si marinata in vin sau alcool (whisky sau cognac); de obicei se serveste cu ... Citeste tot

Cafetiera French Press

Este un tip de cafetiera, ce a fost inventata in Franta, probabil, pe la sfarsitul secolului al XIX-lea, iar inventia a fost patentata de catre milanezul Attilio Calimani, in jurul anului 1930... Citeste tot

Cum se pregateste un gratar

Un gratar se poate face in mai multe feluri, acasa sau la iarba verde. Acasa puteti utiliza gratarul de aragaz - care consta intr-o plita groasa, striata sau plata, ce se monteaza deasupra flacarii aragazului sau gratarul de cuptor. Citeste tot

De cate feluri este carnea

Carnea este considerata cea mai importanta sursa de proteine, acestea fiind substante de baza in alimentatie, deoarece intra in componenta muschilor si constituie un element necesar pentru mentinerea imunitatii ... Citeste tot

Dieta de primavara

O dieta de primavara te ajuta sa pierzi din greutate, sa-ti detoxifici organismul si sa-ti intaresti sistemul imunitar. In aceasta perioada ar trebui sa mancam mai multe verdeturi si legume, asta insemnand un aport substantial de vitamina C, calciu, magneziu si fier, ...Citeste tot

Fondue - preparare si servire

Fondue este un fel de mancare specific frantuzesc si elvetian. Aparut in Elvetia, acesta, initial, consta in topirea intr-un vas a mai multor sortimente de branzeturi specifice zonei, folosind un arzator portabil ... Citeste tot

Orezul

Orezul are doua forme salbatice: Oryza rufipogon (planta anuala, orezul salbatic clasic) si Oryza nivara (planta perena). Ambele se pot incrucisa impreuna la fel si cu orezul cultivat ... Citeste tot

Piatra de gatit

Pietrele de gatit au calitatea de a rezista la temperaturi inalte, de a distribui uniform caldura in toata masa lor, nu degaja fum, iar file-ul de pui, peste ... Citeste tot

piatra de gatit
Soiuri de vinuri

Vinul este un produs foarte complex pentru necunoscatori si una dintre cele mai sanatoase si apreciate bauturi.Combinatiile de gusturi si arome, precum si varietatea soiurilor, intimideaza pe cei care nu se pricep la asa ceva. ...Citeste tot

Istoria vinului

Vinul a fost intotdeauna considerat licoarea zeilor. Romanii l-au numit vinum, denumire care s-a si pastrat, iar Alexandru cel Mare spunea despre vin ca este "sangele vitei-de-vie, puterea pamantului si eternitatea soarelui". Citeste tot

Alegerea paharelor
Gatitul sub presiune

Poate nu stiati ca forma paharului influenteaza in multe moduri gustul vinului. Un pahar de vin, cu o forma corespunzatoare, va pune in evidenta aroma vinului, in timp ce, o forma nepotrivita a unui pahar poate diminua aceasta aroma. ...Citeste tot

Aranjarea mesei
Gatitul sub presiune

Pregatirea mesei poate fi considerata o arta, atata timp cat modul corect de aranjare al farfuriilor, tacamurilor si paharelor se imbina perfect cu designul, culorile si ornamentele folosite, pentru a crea acea atmosfera dorita. ...Citeste tot

Arta confectionarii sticlei
Gatitul sub presiune

Sticla este considerata una dintre cele mai fascinante inventii ale omenirii. Desi, este solida, ea are proprietati ale lichidelor sau, mai degraba, ale unui lichid solidificat. Este transparenta si straluceste, desi, este fabricata din nisip. ...Citeste tot

Gatitul la wok
Cum se folosesc aparatele SodaStream?

Multi considera bucataria chinezeasca ca fiind cea mai buna din lume. Este cu siguranta cea mai veche, cea mai completa si cea mai sofisticata, cu o traditie ce ne poarta cu mai bine de 3000 de ani in urma. Tehnica de amestecare si rasturnare rapida a ingredientelor ...Click aici pentru tot articolul...

Gatitul sub presiune
Gatitul sub presiune

Gatitul sub presiune este o metoda de gatit la temperaturi mai mari de 100?C (punctul de fierbere al apei), intr-o oala speciala care mentine o presiune crescuta in interior si nu permite scapari ale continutului preparat. ...Click aici pentru tot articolul...

Trucuri culinare

Ca sa nu suferi de pe urma usturoiului adauga in pasta preparata o lingura de bulion, smantana sau maioneza.
Foile de placinta ies extraordinar de pufoase daca sunt stropite cu iaurt batut cu oua....
Click aici pentru tot articolul...

___________________________________________________________________________________________________________________
Aparatele SodaStream
Cum se folosesc aparatele SodaStream?

SodaStream va pune la dispozitie un intreg sistem pentru a va prepara singuri apa carbogazoasa si bauturile racoritoare acasa: dvs. adaugati numai apa ! Savurati-va bautura favorita cum doriti, variati gradul de carbonatare, variati gustul! Dureaza numai ... Click aici pentru tot articolul...

___________________________________________________________________________________________________________________
Cum se prepara aluatul pentru paste?

Cum se prepara aluatul pentru paste?
Aveti nevoie doar de:
Click aici pentru tot articolul...

___________________________________________________________________________________________________________________
Sfaturi pentru alegerea seturilor de gatit

Inainte de a cumpara oale, tigai sau seturi pentru gatit, informeaza-te despre diferentele care exista intre vasele de gatit, pentru alegerea celor mai potrivite variante pentru tine din multitudinea optiunilor posibile. Click aici pentru tot articolul...

___________________________________________________________________________________________________________________
Sfaturi pentru alegerea cutitelor

Cum alegeti un cutit bun? La prima vedere, este destul de dificil sa faceti distinctia intre un cutit de calitate si unul mai putin bun. Va prezentam elemente importante care va ajuta in alegerea unor cutite de calitate: Click aici pentru tot articolul...

___________________________________________________________________________________________________________________
Cum se pastreaza si se ingrijesc cutitele?

10 Sfaturi generale despre folosirea si intretinerea cutitelor: cum se utilizeaza, cum se curata, cum se pastreaza si mici trucuri legate de unele probleme de uzura (zgarieturile mici si petele matuite de pe manerele din inox se pot indeparta cu un prosop din lana). Click aici pentru tot articolul...

___________________________________________________________________________________________________________________
Despre ascutirea cutitelor

Orice bucatar va poate confirma ca un cutit bun si ascutit este cel mai important instrument dintr-o bucatarie. De aceea va prezentam aici principalele ustensile si metode de ascutire ale cutitelor, precum si unele sfaturi pentru ingrijirea lor. Click aici pentru tot articolul...

___________________________________________________________________________________________________________________
Sfaturi pentru curatarea si intretinerea vaselor din inox

Cateva sfaturi utile pentru curatarea si intretinerea vaselor din inox: pentru curatarea vaselor se foloseste un burete fin si un detergent obisnuit sau un detergent special. Vasele de inox nu se curata cu bureti de sarma! Click aici pentru tot articolul...

___________________________________________________________________________________________________________________
Ce inseamna " material anti-adeziv" (non-stick)?

Cateva notiuni despre materialele antiadezive: denumiri si proprietati. Materialul non-stick (antiadeziv) aplicat intr-un strat foarte subtire pe suprafata unui vas, este un fluoropolimer termoplastic (PTFE). Cele mai cunoscute sunt Teflon si Xylan. Click aici pentru tot articolul...

___________________________________________________________________________________________________________________
Sfaturi pentru intretinerea vaselor antiadezive

Cateva sfaturi despre modul de utilizare si intretinerea vaselor cu suprafete antiadezive (non-stick), pentru ca vesela de calitate de acest tip sa nu se deterioreze si sa isi mentina proprietatile. Click aici pentru tot articolul...

___________________________________________________________________________________________________________________
Gatitul la aburi ( fara apa )

In privinta prepararii mancarii, cat mai putina apa inseamna un lucru bun, mai ales daca va concentrati pe produse cat mai sanatoase si pe extragerea celei mai mari valori nutritionale din legume si carne. Click aici pentru tot articolul...

Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro