Cauta
Ce inseamna " material anti-adeziv" (non-stick)?

Materialul non-stick (antiadeziv) este un fluoropolimer termoplastic (PTFE) ce se aplica intr-un strat foarte subtire pe suprafata unui vas. Primul astfel de material antiadeziv a fost descoperit in 1938 de specialistii DuPont iar astazi este folosit pe scara larga in multe industrii. Cele mai cunoscute materiale antiadezive pentru gatit sunt Teflon (de la DuPont) si Xylan (de la Whitford). Materialul are calitati deosebite: de el nu se lipeste mancarea, aceasta putand fi preparata fara ulei. Vasul apoi se spala extrem de usor si rapid.

 

Siguranta

In ultimii ani se discuta aprins despre siguranta materialelor antiadezive in vasele de gatit. Exista voci ce sustin ca aceste materiale sunt toxice si pot afecta sanatatea umana.

Studiile au aratat insa ca acest material este sigur din punctul de vedere al sanatatii umane. Chiar daca stratul antiadeziv se ciobeste, dezlipeste (caz putin probabil) si anumite particule intra in manacare si apoi sunt ingerate, nu exista absolut nici un risc. Materialul antiadeziv nu este toxic! Singurul lucru dovedit a fi nociv omului, este inhalarea gazelor emise de fluoropolimer, gaze ce apar insa numai in caz de supraincalzire a acestuia, la peste 260°C (punctul de topire al fluoropolimerului este de 327°C) Este destul de greu de atins aceasta temperatura in bucatariile noastre, dar totusi nu este imposibil. De aceea este recomandat, sa nu supraincalziti vasele cu material antiadeziv, timp indelungat. De altfel nici nu aveti nevoie, deoarece mancarea (oricare ar fi ea) nu necesita astfel de temperaturi pentru a se gati.

Va recomandam o parte din produsele noastre cu tehnologie non-stick:

Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro