Cauta
Ce inseamna Tri-Ply?

Tri-ply este unul dintre cele mai populare si functionale concepte pentru fabricarea vaselor de gatit. Tri Ply inseamna de fapt aliajul din doua sau trei materiale, laminate sau turnate impreuna in vederea obtinerii avantajelor ambelor metale intr-o singura piesa de gatit. Exista vase de categorie superioara, ce combina mai multe straturi, 5 si chiar 7, acestea numindu-se "five-ply", respectiv "seven-ply".

Cele mai folosite metale pentru a crea un vas de gatit de calitate superioara sunt otelul inoxidabil, aluminiul si cuprul. De cele mai multe ori, acest tip de vas de gatit este mai costisitor, insa foarte durabil si foarte bun conducator de caldura.
Cele mai cunoscute tipuri sunt cele fabricate cu doar un disc inserat in partea inferioara a vasului, la baza, iar vasele de calitate superioara sunt cele in care toata constructia vasului este din aliaj, pe toata suprafata vasului, inclusiv pe peretii laterali.

TryPlyCea mai populara combinatie de tri-ply este aliajul din otel inoxidabil si aluminiu. Acesta are un miez de aluminiu intre doua straturi de otel inoxidabil. Calitatea superioara a acestui tip de aliaj este obtinuta numai atunci cand
este folosit inox 18/10 pentru a acoperi miezul de aluminiu. In cazul in care se foloseste otel inoxidabil mai slab, gen inox 18/8 sau 18/0 calitatea obtinuta este usor inferioara, din cauza cantitatilor diferite de nichel si crom folosite in alcatuirea otelului inoxidabil.
Datorita constructiei sale, acest vas de gatit este mai costisitor, insa are o durata de viata mai lunga, se potriveste tuturor tipurilor de gatire si pe orice tip de plita.

O alta combinatie de tipul tri-ply folosita pentru fabricarea vaselor de gatit este aliajul dintre cupru, aluminiu si otel inoxidabil. Are aceeasi procedura de fabricatie ca si aluminiu/inox insa contine si cupru laminat in exterior, in loc de inox. Are 3 straturi dispuse astfel: cupru la exterior, aluminiu la mijloc si otel inoxidabil la interior. Cuprul este folosit pentru conductivitatea sa, otelul inoxidabil nefiind un bun conducator de caldura. Procesele de fabricatie pentru aceste vase de gatit sunt mai costisitoare decat cele ce folosesc aliajul inox-aluminiu. Insa, datorita proprietatilor termice ale cuprului, aceste vase sunt mai practice si mai recomandate pentru gatitul la flacara.


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro