Cauta
Tagine intre traditional si modern

“Tagine (sau Tajine) este unul dintre cele mai populare feluri de mancare din bucataria marocana.
Denumirea de "Tagine" vine de la vasul de lut cu acelasi nume, care este uneori smaltuit si pictat cu motive traditionale si este compus dintr-o farfurie mare cu bordurile ridicate si un capac conic.

Tajine (Tajina) este o mancare in care legumele, fructele si carnea se gatesc inabusit impreuna.

Constructia vasului tagine permite aburului sa circule prin interior, mentinand in acelasi timp o temperatura ridicata. Astfel, toate aromele ingredientelor sunt pastrate iar carnea isi mentine aroma si devine suculenta. ”

 

Nimic din bucataria marocana nu se pregateste la minut si nici tajina nu face exceptie: ingredientele se gatesc in sos propriu si au nevoie de 1-2 ore pentru a fi gata.
Tajina, in mod traditional, se serveste in vasul care ii poarta numele si isi pastreaza savoarea ingredientelor datorita constructiei sale speciale, concentrand toate aromele mancarii in recipient.
Vasul este in acelasi timp un mic cuptor portabil, recipient pentru gatit si vas de servit.
Tot in mod traditional, tajina se mananca cu mana folosind bucati de paine in loc de tacamuri.
Cutitul este folosit doar pentru a taia carnea.
Toti mesenii servesc mancarea din aceeasi farfurie, fiecare persoana avand partea sa de tajina.

Vasul Tagine de la Emile Henry este fabricat din ceramica speciala smaltuita, este usor de manuit si usor de spalat.
Se poate folosi
la majoritatea tipurilor de masini de gatit (cu gaz, electrice, cu halogen), direct pe flacara, la foc mic, in cuptorul traditional sau la microunde. Nu se foloseste la inductie.

 

Va recomandam o parte dintre vasele Tagine de pe site-ul nostru.

Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro