Cauta
Cutitele japoneze Miyabi - Acum in Romania prin KitchenShop

Miyabi, frumusetea taisului perfect

Cutitele Miyabi pastreaza traditia faimoaselor sabii japoneze, care nu sunt numai incredibil de ascutite dar si extraordinar de frumoase. Designul lamei autentice japoneze precum si taisul foarte ascutit ale cutitelor Miyabi, va va fascina de la prima atingere. Iubitorii bucatariei japoneze vor aprecia de asemenea balansul perfect si manerul confortabil inca din prima zi. Cutitele Miyabi sunt realizate in orasul SEKI din Japonia, in traditia veche de sute de ani a mestesugarilor care au produs celebrele sabii japoneze. Orasul Seki reprezinta un centru industrial de sabii si cutite inca din secolul al 14-lea. In anul 2004 ZWILLING J.A. HENCKELS a fuzionat cu cel mai important producator de cutite din orasul Seki. Astazi compania foloseste tehnica germana impreuna cu experienta japoneza, rezultatul fiind productia de cutite la cele mai inalte standarde, sinonime cu noul brand Miyabi ZWILLING J.A. HENCKELS.

Taietura perfecta

In timp ce in cultura lumii din vest, taiatul alimentelor face parte din rutina zilnica, pentru japonezi este mai mult o forma de arta. Mancaruri ca sushi sau sashimi sunt servite crude si sunt considerate ca fiind cele mai delicate alimente. Astfel, numai cele mai ascutite cutite pot pastra textura si gustul fin al acestor alimente uneori foarte scumpe. De asemenea, prezentarea specific japoneza a acestor preparate nu ar fi posibila fara cutite extrem de ascutite.

     Lama asimetrica Lama asimetrica cutit

Lamele asimetrice au fost create din dorinta bucatarilor japonezi de a taia anumite produse, ca pestele sau legumele, in forme perfecte si elaborate. Designul specific al lamei asimetrice permite tehnici de taiere absolut indispensabile in bucataria japoneza. Profilul asimetric al lamei extrem de ascutite permite taieturi precise si fine.

Denumiri suprafete cutit japonez

Cutitele japoneze cu lama asimetrica:

YANAGIBA – lama “frunza de salcie”

Cutitul YANAGIBA isi poarta numele de la asemenarea sa cu frunza de salcie. Lungime 240 mm. Folosit pentru fileuri sau felii subtiri de peste. Taisul foarte ascutit si pastrarea indelungata a acestuia sunt caractersticile cele mai importante. Cutitul este folosit pentru a indeparta pielea pestelui sau pentru sashimi – bucati subtiri de peste crud. Pentru a taia sashimi, tineti cutitul de maner, asezand degetul aratator pe linia manerului (sau pe spatele cutitului) si trageti cutitul spre dumneavoastra, pentru a folosi intraga lungime a cutitului.

Cutit YanagibaLama cutit Yanagiba

DEBA – lama patrunzatoare

Lama cutit Deba

Lungime 170 mm. Folosit la curatarea, dezosarea, filetarea pestelui si taierea carnii, cutitul greu DEBA este un ajutor de nadejde in bucataria japoneza. Partea din fata a lamei este ideala pentru obtinerea fileurilor de peste. Fileurile pot fi obtinute usor prin taierea pesteleui de-a lungul oaselor. Carnea, oasele de peste si incheieturile oaselor de pui pot fi usor taiate cu partea dinspre maner a lamei, care este si cea mai ascutita.

Cutit Deba

KODEBA – lama mica patrunzatoare

Lungime 100 mm. Folosit la curatarea, dezosarea, filetarea pestelui si taierea carnii.

Cutit Kodeba

 USUBA – lama subtire

Lungime 170 mm. Folosit pentru taierea legumelor si fructelor. Cutitul USUBA este cutitul de legume traditional japonez. Lama dreapta si subtire este folosita in tehnica Katsura-Muki ce implica decojirea fina, in foi, a legumelor. Nu se foloseste niciodata la tocat sau la taiatul oaselor.

Cutit UsubaLama cutit Usuba
    Lama simetrica Lama simetrica cutit

Cutitele japoneze cu lama simetrica:

Cutit Kudamono

KUDAMONO – cutit pentru legume si fructe

Lungime 90 mm. Folosit pentru a curata si decoji legume si fructe.

Cutit Shotoh

SHOTOH – cutitul mic

Lungime 130 mm. Folosit pentru taiat, curatat si decojit legume.

Cutit Chutoh

CHUTOH – cutitul mediu

Lungime 160 mm. Folosit pentru curatat, taiat si crestat diverse tipuri de carne (inclusiv peste).

Cutit Gyutoh

GYUTOH – Cutitul bucatarului

Lungime 200 mm sau 240 mm. Se foloseste pentru a taia carnea si pentru prepararea legumelor mari.

Cutit Santoku

SANTOKU – trei virtuti

Lungime 150 mm sau 180 mm. Folosit la taierea sau tocarea carnii de peste, carnii rosii sau a legumelor.

CUTITELE JAPONEZE DIN GAMELE MIYABI

Tip cutit
Gama

7000MC

7000D

7000Pro

5000S


KUDAMONO

 

34541091

 

34501091


SHOTOH

34582131

34542131

 

34502131


CHUTOH

34582161

34542161

 

34502161


SANTOKU
cu lama mica

 

34544151

 

34504151


SANTOKU
cu lama mare

34584181

34544181

 

34504181


GYUTOH
cu lama mica

34583201

34543201

 

34503201


GYUTOH
cu lama mare

34583241

34543241

 

34503241


KODEBA

 

 

34595101

34505101


DEBA

 

 

34595171

34505171


USUBA

 

 

34596171

34506171


YANAGIBA

 

 

34597241

34507241

 

Va recomandam cateva dintre ofertele noastre de cutite de bucatarie japoneze
Cutit Gyutoh Cutit Santoku Cutit Usuba Cutit Deba Cutit Yanagiba

Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro