Cauta
Cum se prepara aluatul pentru paste?

Aveti nevoie doar de:

  1. faina
  2. oua intregi
  3. sare
  4. apa
  5. o suprafata neteda si curata

Regula de combinare este un ou la fiecare 100 g de faina. Pentru inceput va recomandam sa folositi:

  1. 300 g de faina (circa 2 cani jumate)
  2. 3 oua


Pasul 1:
Puneti faina pe suprafata de lucru, gen piramida. In mijlocul acesteia faceti o gaura in care turnati oualele si un varf de sare.


Pasul 2:
Amestecati usor ingredientele cu o furculita pana cand ouale se integreaza in faina. Amestecarea se face usor de la margini catre interior.


Pasul 3:
Cand aluatul incepe sa prinda forma si incepe sa se lipeasca de furculita este momentul in care trebuie sa folositi mainile (asta este partea fun). Amestecati usor pana obtineti un bol de aluat.


Pasul 4:
Daca coca este prea umeda, mai adaugati faina. Daca este prea uscata, prea tare, mai adaugati niste apa cu lingurita.


Pasul 5:
Continuati sa amestecati, presarand daca este cazul, un praf de faina pe suprafata de lucru.


O alternativa la realizarea manuala a aluatului este folosirea unui mixer de bucatarie, cu un accesoriu de aluat. Puneti toate ingredientele in bol si folositi viteza mica. Va recomadam robotii de bucatarie Kenwood FP950 , KMX51 , KM282 sau  FP270 (ce contin accesoriu de aluat).


Pasul 6:
Bolul de aluat trebuie acum framantat cu ambele maini, folosind podul palmei, timp de cateva minute bune (aproximativ 10 min.). Intoarceti permanent aluatul si eventual mai presarati faina daca devine prea lipicios.


Pasul 7:
Odata ce aluatul devine neted si elastic, este timpul pentru odihna. Asezati aluatul intr-un bol si acoperiti-l cu folie de plastic sau de aluminiu. Lasati aluatul sa se odihneasca circa o ora la temperatura camerei.


Pasul 8:
Acum aluatul poate fi folosit. Taiati o bucata (cam de dimensunea unei pumn) cu cutitul, rulati-o cu facaletul, impachetati-o si introduceti-o in masina de paste, prin rolele simple, la dimensiunea maxima.


Pasul 9:
Rulati de mai multe ori (impachetand de fiecare data) micsorand de fiecare data distanta dintre role, pana cand ajungeti la dimensiunea dorita.


Va recomandam cateva dintre ofertele noastre de masini pentru paste:

Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro