Cauta
Cafetiera French Press


French Press este un tip de cafetiera, ce a fost inventata in Franta, probabil, pe la sfarsitul secolului al XIX-lea, iar inventia a fost patentata de catre milanezul Attilio Calimani, in jurul anului 1930.

Principiul de functionare este simplu si consta in separarea granulelor de cafea de partea lichida, printr-o presa, prevazuta cu o sita.

Deci, se pune cafea granulata in cafetiera, apoi se toarna deasupra apa (clocotita in prealabil, dar lasata aproximativ 1 minut sa se racoreasca), pana la jumatate, dupa care, se amesteca putin. Dupa 1 minut, se pune toata cantitatea de apa necesara, apoi, se introduce tija cu sita, presandu-se atat cat sita sa tina granulele de cafea sub nivelul apei. Se pune apoi capacul si se lasa 3 minute. Apoi, se impinge tija pana la capat, pana ce sita va presa bine zatul de cafea pe fundul cafetierei, dupa care, este bine sa mai lasati cateva minute cafeaua in cafetiera, apoi, se poate turna in cesti.

Cafetiera de tip french press este o combinatie intre traditional si modern, pastrand din traditional aroma cafelei bine facute, iar partea moderna regasindu-se in usurinta de manevrare a dispozitivului.

Sfat: Aceasta cafetiera ar trebui s-o folositi atunci cand preparati cafeaua pentru a fi bauta imediat. Nu este indicat sa lasati un timp mai lung cafeaua in cafetiera french press.

vezi produsul vezi produsul vezi produsul

Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro