Cauta
Cutitele ceramice

cutite ceramice

Cutitele ceramice sunt o inovatie moderna. Lama acestor cutite este fabricata din material ceramic, de obicei un material bazat pe dioxidul de zirconiu.

Datorita proprietatilor acestui material, cutitele ceramice au multe avantaje. In primul rand, dioxidul de zirconiu are duritatea 8,5 (pe scara Moh de masurare a duritatii substantelor minerale), comparativ cu otelul calit, care are maxim 6,5, sau cu diamantul (cea mai dura materie prima), care are duritatea 10. Datorita acestei proprietati, lama ceramica nu trebuie ascutita ca lamele metalice, pastrandu-si ascutirea mult mai mult timp.

Cutitele ceramice sunt foarte rezistente la actiunea substantelor acide. Acestea nu se decoloreaza si nu se pateaza, in contact cu substantele acide. Din acest motiv, sarea din alimente sau apa sarata nu afecteaza lama, ceea ce inseamna ca un cutit ceramic va fi mai rezistent. In plus, materialul ceramic nu are proprietati magnetice si nici nu conduce curentul electric.

Datorita faptului ca materialul ceramic nu este aproape deloc poros, un cutit ceramic nu va transfera gustul si mirosul. De asemenea, tot din acest motiv, un cutit ceramic va fi mult mai usor de spalat decat unul din otel inoxidabil, de obicei o simpla clatire in apa calda fiind suficienta.

Si din punct de vedere al greutatii, materialul ceramic prezinta beneficii. Acesta este considerabil mai usor, ceea ce inseamna ca un cutit ceramic va necesita o forta mai mica pentru manevrare.

Un alt aspect important este faptul ca un cutit ceramic nu va rugini niciodata, pe cand unul fabricat din metal este predispus la rugina, dupa utilizare indelungata.

Totusi, in ciuda faptului ca acest tip de cutit are foarte multe avantaje, exista si dezavantaje. Cutitele ceramice sunt ideale pentru feliere, insa materialul fiind casant, ele nu sunt bune pentru taierea alimentelor congelate sau, in general, pentru a taia alimente dure. De asemenea, ele se pot ciobi destul de usor in urma unor socuri mecanice. Nu sunt recomandate nici pentru a taia alimente direct in farfurie.

Va recomandam urmatoarele cutite ceramice:

recomandari cutite ceramice Vezi produsul Vezi produsul Vezi produsul Vezi produsul Vezi produsul

Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro