Cauta
Sfaturi pentru alegerea cutitelor

Cum puteti recunoaste un cutit bun?

 

La prima vedere, este destul de dificil sa faceti distinctia intre un cutit de calitate si altul mai putin bun, deoarece calitatile ies in evidenta abia pe parcursul utilizarii. Cu toate acestea, va puteti uita la cateva aspecte care sa va indice calitatea produselor.

 

Elemente importante pentru cutite de calitate

 

  1. Partile componente ale cutitului au fost asamblate perfect, fara rosturi. Nu pare a exista o trecere intre maner si lama - lucru care este foarte important din motive de igiena. Nici manerul si nici lama cutitului nu prezinta neregularitati care ar fi un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.
     
  2. Manerul a fost creat astfel incat sa poata fi tinut in siguranta, sa nu alunece. Design-ul ergonomic al manerului si greutatea propice va asigura folosirea cutitului in deplina siguranta.

     
  3. Metalul si modul de preparare al acestuia este foarte important in realizarea unui cutit. Exista in prezent tehnologii avansate, ce pot da unui cutit calitati deosebite de taiere si rezistenta. Cu cat este mai bine ascutit, cu atat taisul isi va pastra calitatile. Un cutit de calitate este ascutit pentru o perioada lunga de timp.

     
  4. Cu cat suprafata cutitului este mai polisata, cu atat este mai rezistenta la oxidare.

     
  5. Marca este foarte importanta pentru a fi siguri ca tehnologiile de producere si calire a otelului, ca si celelalte procedee tehnologice necesare in fabricarea cutitelor sunt la cele mai inalte standarde. De exemplu, Zwilling J.A Henckels este unul dintre producatorii cei mai renumiti din lume pentru calitatea cutitelor sale.
Va recomandam cateva dintre ofertele noastre de cutite
Set cutite 8 piese Set 4 cutite pentru friptura Set cutite de bucatarie 7 piese

Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro