Cauta
10 sfaturi pentru prepararea muraturilor

Sfaturi utile in bucatarie

A sosit sezonul muraturilor de vara! Pentru incepatori in ale muratului si chiar pentru cei experimentati, urmatoarele sfaturi ofera informatii utile la fiecare pas al procesului.

Incepeti cu un spatiu de lucru bine aranjat

Va trebui sa manevrati materiale la temperaturi mari si va trebui sa le puteti muta unde aveti nevoie de ele intr-un mod cat mai rapid si usor.

Legumele trebuie sa fie proaspete si preparate rapid

Cele mai bune muraturi sunt facute cu legume culese in aceiasi zi sau cu o zi in urma. Incercati sa micsorati timpul dintre procurarea sau culegerea legumelor si murarea acestora. Chiar si daca sunt refrigerate, legumele pierd din integritate si textura imediat ce au fost culese, si nimeni nu prefera o muratura moale.

Folositi condimente si verdeturi aromate

Daca planuiti mai multe sesiuni de murare, trebuie sa pastrati condimentele in containere sigilate de la o sesiune la alta.

Masurati ingredientele cu atentie

Sa spunem ca faceti o reteta de muraturi care necesita adaugarea unei lingurite de piper. Exista o diferenta mare intre o lingurita muraturirasa si una cu varf, iar aceasta diferenta se va face simtita si mai mult atunci cand borcanele vor fi sigilate si toate ingredientele si aromele  se vor amesteca.

Incercati sa nu umpleti borcanele prea mult

Desi poate fi tentant sa umpleti borcanele pana la refuz, nu este recomandat sa faceti acest lucru. In functie de felul legumelor pe care le murati, intepenirea acestora in borcan poate crea o situatie in care scoaterea lor din borcan dupa ce au fost procesate va fi foarte dificila. In plus, pasteurizarea continutului depinde de circulatia de saramura printre legume, asa ca va trebui sa lasati spatiu pentru ca saramura sa poata circula libera printre acestea.

Nu va grabiti cand vine timpul sa turnati saramura

Atunci cand adaugati saramura peste legume, umpleti borcanul pana la linia de umplere, apoi agitati borcanul in lateral, pentru ca saramura sa se aseze. Mai apoi, puteti umple borcanul daca mai este necesar. Aveti grija sa umpleti borcanele pana la linia de umplere si apoi sa procesati borcanele in maxim 5 minute.

Nu faceti mai multe lucruri deodata cand procesati borcanelemuraturi

Atunci cand murati legumele, se intampla sa faceti mai multe lucruri in acelasi timp cum ar fi introducerea legumelor in borcane in timp ce fierbeti saramura. Dar cand vine vorba de porcesarea lor la cald, concentrativa la timpul de procesare. Daca timpul de procesare difera de cel din reteta cu doar cateva secunde nu trebuie sa va alarmati. Dar trebuie totusi sa tineti cont de faptul ca timpul de procesare are o importanta mare pentru a steriliza continutul borcanelor.

Muratul este un proces manual

Chiar daca incercati sa fiti cat mai exacti in prepararea muraturilor, este normal ca unele loturi de muraturi sa fie diferite de altele.

Nu exista experimente nereusite in ceea ce priveste muratul

Invatarea din greseli este cea mai buna metoda de a prinde experienta. Faceti diferite experimente cu muraturile si nu uitati ca puteti mura aproape orice!

Ganditi-va la muraturile dumneavoastra ca la niste piese de arta

Muraturile vor atrage atentia si complimentele prietenilor, dupa ce vor examina legumele, verdeata si condimentele, frumos asezate in borcane.

Produse recomandate

recomandari cutite ceramice Vezi produsul Vezi produsul Vezi produsul Vezi produsul Vezi produsul

Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro