Cauta
Untitled Document
Emile Henry

Francezii sunt, probabil, natiunea pentru care gatitul este "arta culinara" in proportie de 99% dintre cazuri. Pentru ei, ustensilele de bucatarie trebuie sa fie nu doar de cea mai buna calitate, dar si frumoase, obiecte pe care sa le privesti si sa le manuiesti cu placere si pricepere.

Tocmai de aceea, in aceasta tara s-a dezvoltat, inca din 1850, o afacere de familie, unul dintre cele mai elegante ateliere care produc vesela, oale, cratiti, intr-un cuvant tot ceea ce este necesar pentru gatit. Este vorba despre vasele ceramice Emile Henry, fabricate integral manual, dupa metode traditionale.

Compania Emile Henry din Marcigny, Burgundy, Franta, creata in 1850, este o firma internationala care produce vase de bucatarie, din ceramica speciala rezistenta la socuri mecanice si termice: CERADON® si Flame® (in plus fata de vasele din ceramica CERADON®, cele din ceramica Flame®, pot fi folosite si pentru gatit la flacara). In prezent, peste 200 de mesteri artisti realizeaza renumitele vase in cele 4 ateliere ale companiei. Produsele Emile Henry sunt din lut. Printr-un procedeu tehnologic unic, acestea devin rezistente atat la temperaturi inalte sau joase, cat si la modificari bruste de temperatura (vasele pot fi bagate direct din frigider in cuptor la 250°C, fara a suferi niciun fel de deteriorare). De asemenea sunt foarte rezistente la lovituri, zgariere sau alte socuri mecanice.

Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro